Patricia van der Zalm

advocaat en scheidingsmediator

 

Patricia van der Zalm stelt zich voor!

 

Patricia van der Zalm heeft in 2000 de studie Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht afgerond. Zij is afgestudeerd in twee richtingen, namelijk civiel- en strafrecht. Haar juridische basis heeft zij gelegd bij Damsté Advocaten in Enschede. Daar heeft Patricia eerst een aantal jaren binnen de strafrechtpraktijk gewerkt.  Toen zij echter in aanraking kwam met de familierechtpraktijk, smaakte dat naar meer. Inmiddels houdt zij zich al ruim tien jaar alleen nog maar bezig met zaken op het gebied van het familierecht en scheidingsmediation.

Je doet iets goed of je doet het helemaal niet! Dat is haar motto. Bij zo’n motto hoort natuurlijk specialisatie. Patricia heeft de nodige specialisatieopleidingen afgerond, zoals de juridische specialisatieopleiding familierecht en de specialisatieopleiding scheidingsmediation. Zij is als specialist dan ook verbonden aan de vereniging Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

Mijn praktijk bestaat niet alleen uit adviseren en procederen, maar ook uit bemiddelingen (mediation). Ik acht het van een groot belang dat je als advocaat en scheidingsmediator oog hebt voor de relationele en emotionele aspecten die een echtscheiding met zich meebrengt, maar die aspecten niet leidend laat zijn. Altijd zoek ik naar een oplossing waar de rechter niet inhoudelijk aan te pas hoeft te komen. U heeft namelijk geen behoefte aan een voortslepende rechtszaak die u op kosten jaagt en veel negatieve energie kost.

Cliënten omschrijven mij als betrokken, praktisch en relativerend met een goede dosis humor. Ik hecht grote waarde aan een betrouwbare en voortvarende dienstverlening en een goede samenwerking met mijn cliënten. Samen komen wij er wel!

 

 

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Ik wissel graag met u van gedachten over uw persoonlijke situatie.